Belépés
x
x
x
x
kedd, 05 szeptember 2017 15:55

Kneipp járdát építettünk Baktalórántházán!

A mezítlábas járdák, vagy más néven Kneipp-járdák ötlete a Sebastian Kneipp által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.
Ezen járdák elemeineinek burkolata eltérő alapanyagokból készül. Megtapasztalhatjuk, milyen érzés - többek között - a nagyobb, meleg köveken, kisebb folyami kavicsokon, fakérgen, tobozokon, hűsítő gyepen vagy homokban járni: ezáltal fejlődik a talpi érzékelés, felpezsdül a vérkeringés, s az egyensúlyozást is gyakorolhatjuk.
Az eltérő anyagokon sétálva természetes, változatos talpmasszázsban részesülünk - minden felület más-más talpi reflexpontot stimulál. Egy ilyen mezítlábas túra erősíti az érfalakat, felfrissít, s jótékony hatást fejt ki az anyagcsere folyamatokra is. Mezítláb járni már önmagában is egészséges, hisz ily módon csökkenthető a lúdtalp kialakulásának kockázata, sőt, a rendszeres mezítlábas járástól javulhatnak a krónikus betegségek és akár a hátfájás is megszűnhet. Egy-egy ilyen túra jótékonyan hat az ér-, és idegrendszerre, és erősíti az izomzatot is.
Utoljára frissítve: vasárnap, 26 április 2020 21:57
Tovább a kategóriában: « Tiszatelek, iskola udvar

Új hozzászólás

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.